BRF INLOPPET

DIN SÄKERHET

VATTEN & BRAND


Alla vill vi bo säkert och bra i vårt fina hus. Läs nedan om hur du gör för att skydda dig själv och andra mot brand och längre ned på sidan finns viktig information om vad du behöver göra vid en vattenläcka.

 

Skarmavbild20170308kl212252Skarmavbild20170308kl1Skarmavbild20170308kl212348Skarmavbild20170308kl212337

 

 

AKUT VATTENLÄCKA?

Om Du råkar ut för en akut vattenläcka i din lägenhet och inte kommer åt att stänga av det där, måste du snarast ta dig ned till vår undercentral som ligger i portingång 7B, längst ned i fastigheten på våning -3 och stänga av hela husets vattenförsörjning. Annars kan fler lägenheter snabbt ta skada av vattnet och det blir mer kostsamt och besvärligt att åtgärda ju längre tiden går.

Gå genom dörren som ligger rakt fram när du kommit ned för trapporna. Använd vår portkod för att komma in.

Följ därefter anvisningarna som sitter vid vattenanordningen för att stänga av vattnet, det står tydligt angivet i vilken ordning och var detta sker med siffrorna 1 och 2.

Obs, efteråt igångsättning av vattnet måste du ta dig upp till någon av lägenheterna högst upp för att öppna kranarna en stund för att få igång rätt vattentryck!

Tips! För att stänga av vattnet lokalt i ditt badrum så måste du nå ballofixerna som finns placerade på rören under marmorskivan under spegeln. Denna sitter dock fast med silikon. Flera boende har gjort ett fint snitt med kniv längsmed för att kunna lyfta av hyllan och nå dem vid behov.