Säkerhet

BRF INLOPPET

SÄKERHET

Vi vill bo i ett säkert hus. Tänk på att testa din brandvarnare ibland och ha gärna en brandsläckare tillhands därhemma.

Här kan du läsa om  hur du ska handla i olika situationer då brand uppstår samt vad du kan göra för att förhindra att det uppstår farliga situationer.


Vattenläcka

Behöver du akut stänga av vattnet pga en läcka i din lägenhet? Då är det bråttom att gå ner i undercentralen  och förhindra att skadorna sprider sig till grannen!


Under  vasken i köket sitter avstängningen  för vattnet och under  marmorskivan i badrummen  hittar man den också. Problemet är  att hos flera av oss sitter den fast med silikon mot badrumsspegeln. Några har gjort en skåra längs kanten för att snabbt kunna lyfta av den vid behov.  Men om vattnet sprutar och du inte har möjlighet att stänga av vattnet i din lägenhet - gå ner i undercentralen på -3 i port 7B och följ instruktionerna!

Tips; Sätt gärna upp en lapp på infotavlan i entrén om du ska ha fest eller planerar att borra i väggarna. När dina grannar får info om vad som är på gång så ökar acceptansen för dina planer än om de bara sker utan förvarning.

Copyright @ All Rights Reserved Webmaster Fanny Ljungblom fanny@ljungblom.com