brf inloppet

 

 

 

NYINFLYTTAD

Välkommen som medlem i Brf Inloppet, Saltsjöqvarn!

Vår förening, som består av 27 bostadslägenheter, bildades i samband med att vår fastighet blev inflyttningsklar 1 april 2005.

Innan Saltsjöqvarn blev bostadsområde har området en historia som kvarnindustri. Du kan läsa mera på nätet. Det finns även en informationsskylt på vår kaj.

I Saltsjöqvarn finns 10 bostadsrättsföreningar. För planering och skötsel av föreningarnas gemensamma områden och byggnader finns Saltsjöqvarns samfällighetsförening med hemsidan sqsf.se.

Vi bifogar föreningens stadgar och ordningsregler, så att du lätt ska kunna ta reda på vad som gäller i vår fastighet.

Har Du några frågor är du välkommen att kontakta någon i styrelsen, se uppgifter på hemsidan.

Varmt välkommen!

Styrelsen

Stadgar Brf Inloppet

Ordningsregler

 

Nedan följer några saker värt att veta för dig som just flyttat in

Parkering

Qpark sköter garaget i Saltsjöqvarn. Man kan ringa dem vid behov av en plats. I nuläget kostar det 1000 kr i månaden att disponera en parkeringsplats. Varje hushåll har förtur till en plats. Tillträde och portar öppnas med ett magnetkort som man får köpa för 200 kr från Qpark.
Telefon 0771-96 90 00

Tvättstuga

Det finns tvättstuga med två maskiner, torktumlare samt torkskåp och mangel.  För att boka tid används nyckelhylsa och nyckel som varje hushåll ska ha ett par nycklar till. Bokningstavlan finns i tvättstugan.

Gemensamhetslokal

I gemensamhetslokalen kan man ha smärre fester, möten eller bara gå och spela pingis en kväll. I anslutning till lokalen finns också badrum, dusch och bastu som bokas i kalendern som sitter på väggen i tvättstugan. På sidan av städskåpet hänger även nyckeln till lokalen. Regler kring bl.a. tider och städning finns under länken "gemensamhetslokal".

Sopor

Tyvärr finns ännu inget grovsoprum. Brännbara hushållssopor slängs i nedkastet på gården. Tidningar, glas, metall och kläder till behövande kan kastas på Henrikdalsbergets återvinningsstation eller på Kvarnholmsvägen. Se också mer info i vår trappuppgång där det regelbundet kommer upp information om när det hämtas miljöfarligt avfall.

Båttrafik

SL båten linje 80 trafikerar Nybrokajen-Frihamnen-Lidingö och M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad-Stockholm city.

Filter

Senast vart annat år behöver man byta ventilationsfilter under fönstren. Dessa finns att ta gratis att tillgå i vår undercentral på -3 i port 7B.

Lister till inglasad balkong

För dig som har inglasad balkong finns nyinköpta lister att hämta i källarrummet på våning -3 i 7b. Kod till förrådet är samma som till våra entré-dörrar. Slitna lister leder tyvärr till större vattenläckage in på balkongerna vid regn. Vi rekommenderar därför ett byte. Räkna antalet lister du har idag och hämta motsvarande antal i källaren.

BRA LÄNKAR

SL 

ressellogo2
SL