Nyinflyttad

BRF INLOPPET

ÄR DU NYINFLYTTAD?

Välkommen som medlem till Brf Inloppet i Saltsjöqvarn! Hoppas du ska trivas här lika bra som vi.

Som alltid tar det ett tag att komma till rätta och tveka inte att kontakta någon ur styrelsen för eventuella frågor och funderingar. Innan Saltsjöqvarn blev bostadsområde har området en historia som kvarnindustri. Här finns också Stockholms första sjukhus, Danviks hospital.

Vi har Elite hotell på kajen och några restauranger i närområdet t ex Boule & Berså.

Här finns 10 bostadsrättsföreningar. För planering och skötsel av föreningarnas gemensamma områden och byggnader finns Saltsjöqvarns samfällighetsförening med hemsidan SQSF.


Om du planerar förändringar/renoveringar i din lägenhet behöver du prata med Styrelsen först!

Det gäller t ex alla typer av rördragningar/badrum/kök och sådant som kan påverka värme/ventilation och stammar samt bärande väggar.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. För att boka tid används nyckelhylsa och nyckel som varje hushåll ska ha ett par nycklar till. Bokningstavlan finns i tvättstugan.


Parkering

Qpark sköter garaget i Saltsjöqvarn. Man kan ringa dem vid behov av en plats. I nuläget kostar det 1000 kr/månad att disponera. Varje hushåll har förtur till en plats. Tillträde och portar öppnas med ett magnetkort som man får köpa för 200 kr från Qpark. Telefon 0771 96 90 00.

Har du en elbil eller laddhybrid? Då kan man beställa ett urtag till sin plats. Det sker hos samfälligheten, SQSF.


Gemensamhetslokal

I  gemensamhetslokalen kan man ha smärre fester, möten eller bara gå och spela pingis en kväll. I anslutning till lokalen finns också badrum, dusch och bastu som bokas i kalendern som sitter på väggen i tvättstugan. På sidan av städskåpet hänger även nyckeln till lokalen. Regler kring bl a tider och städning finns här.


Sopor

Tyvärr finns inget grovsoprum. Brännbara hushållssopor slängs i nedkastet på gården. Tidningar, glas, metall och kläder kan slängas/skänkas på Henriksdalsberget återvinningsstation eller på andra sidan Gamla Värmdövägen vid Anders  Franzéns park. Se också info som då och då kommer på  infotavlan i porten om uppsamling av miljöfarligt avfall.

Hösten 2019 får vi en efterlängtad återvinningsstationen i slutet av Kvarnholmbacken mot Boule och Berså.

Granar återvinns vid Ica Nära Finnboda eller på andra sidan Gamla Värmdövägen vid Anders Franzéns park, men kolla Nacka Kommuns hemsida för att vara på den säkra sidan.

Filter

Senast varannat år behöver ventilationsfilter i radiatorerna under fönstren i din lägenhet bytas ut. Dessa finns att ta gratis i vår undercentral på våning -3 i port 7B.

Koden är samma som till porten. Ta inte fler än du behöver.

Filtren rensar uteluften från dammpartiklar och pollen. De samverkar med ventilationen och ger sämre luft i din lägenhet om de inte byts ut med jämna mellanrum.


Lister till inglasad balkong

Ibland behöver du byta listerna runt glasrutorna. Du kan hämta nya i vår undercentral på våning -3 i port 7B. Koden är samma som till porten.

Slitna lister leder till vattenläckage vid regn. Vi rekommenderar därför att underhålla dessa. Ta inte fler än du avser byta ut.BRA LÄNKAR

Copyright @ All Rights Reserved Webmaster Fanny Ljungblom fanny@ljungblom.com